Onderzoek naar logistieke laadinfrastructuur op bedrijventerreinen de Vrolijkheid

Onderzoek naar logistieke laadinfrastructuur op bedrijventerreinen de Vrolijkheid

In de komende jaren zullen steeds meer bestelwagens en vrachtauto’s worden vervangen door elektrische aangedreven voertuigen. Om de voertuigen op te laden is laadinfrastructuur nodig. Met het onderzoek ‘Logistieke laadinfra’, proberen de provincies Overijssel, Gelderland en gemeenten inzicht te krijgen in de benodigde laadinfrastructuur voor logistieke voertuigen en welke investeringen hiervoor nodig zijn.

Wat levert het jou op?
Door mee te doen aan het onderzoek krijg je inzicht in de benodigde laadinfrastructuur op jouw bedrijventerrein in 2025, 2030 en 2035 en hoe dit ingepast kan worden. Je stelt de netbeheerder in staat om zich goed voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen rondom elektrificatie van het wagenpark. Met de uitkomsten kunnen bedrijven, parkmanagement, netbeheerders en overheden gezamenlijk werken aan de realisatie van laadinfrastructuur.

Wat wordt er gevraagd?
Om prognoses zo goed mogelijk te kunnen maken, is jouw input nodig. Marktonderzoeksbureau Panteia verzamelt deze input door middel van een enquête waarin zij onder meer vragen stellen over het aantal vracht- en bestelauto’s op jouw locatie en hoeveel kilometers deze gemiddeld rijden in een jaar. Daarnaast stellen zij ook vragen over bezoekers die in de toekomst mogelijk hun voertuig op jouw bedrijventerrein willen opladen.

Hoe kunnen bedrijven deelnemen?
Tussen april en juli 2023 ontvangen bedrijven op bedrijventerreinen een e-mail met een link naar de online enquête. Als een bedrijf deze link niet heeft ontvangen, kan deze alsnog opgevraagd worden door een e-mail te sturen naar logistiekelaadinfra@panteia.nl. Bedrijven met veel logistieke activiteiten worden daarnaast ook gebeld door onderzoeksbureau Panteia.

Hoe wordt er met jouw informatie omgegaan?
De informatie die je deelt, wordt vertrouwelijk behandeld en alleen op geaggregeerd niveau verwerkt en weergegeven. Dit betekent dat de opgehaalde gegevens worden samengevoegd en op een hoger niveau bekeken worden om patronen en trends te ontdekken. Per bedrijventerrein leidt dit tot de ingeschatte totale vermogensvraag in 2025, 2030 en 2035 en hoe dit past binnen het huidige stroomnet en al voorziene investeringen.

Heb je nog vragen?
Aarzel dan niet en stuur een mail naar logistiekelaadinfra@panteia.nl. Doe mee aan het onderzoek en draag bij aan een duurzame toekomst voor jouw bedrijf en de logistieke sector!