Onderwijscentrum De Twijn is opzoek naar stageplekken voor vmbo- en havoleerlingen op bedrijventerrein Oosterenk en Vrolijkheid

Onderwijscentrum De Twijn is opzoek naar stageplekken voor vmbo- en havoleerlingen op bedrijventerrein Oosterenk en Vrolijkheid

Onderwijscentrum De Twijn is een school voor voortgezet speciaal onderwijs en is gevestigd op bedrijventerrein Oosterenk aan de Hengeveldweg 2, te Zwolle. Het voortgezet speciaal onderwijs op De Twijn is bedoeld voor leerlingen met een lichamelijke, verstandelijke of een (ernstig) meervoudige beperking. Het onderwijscentrum stimuleert, activeert en faciliteert hun leerlingen bij het ontwikkelen van de vaardigheden die ze nodig hebben om een betekenisvolle plek in de samenleving te hebben.

Jaarlijks is Onderwijscentrum De Twijn opzoek naar bedrijven in de directe omgeving van de school waar leerlingen uit de vmbo- en havo-bovenbouw twee weken blokstage kunnen lopen. Het zoekgebied voor bedrijven is gericht op bedrijventerrein Oosterenk en Vrolijkheid en omgeving. De leerlingen zoeken een stageplek in het kader van werkveldverkenning en loopbaanori├źntatie. Er wordt specifiek gezocht naar bedrijven waar leerlingen met een fysieke beperking, waaronder rolstoelafhankelijke leerlingen, kunnen stagelopen voor een korte periode. Bedrijven in allerlei sectoren zijn welkom; logistiek, administratief, techniek, commercieel, horeca, ICT, design, dienstverlening of welzijn.

Sommige leerlingen hebben aanpassingen nodig. Het is ook belangrijk dat de werkplek enigszins rolstoeltoegankelijk is. Mocht je daar twijfels over hebben dan zal een medewerker van de school hiervoor langskomen om dit nader af te stemmen. De ervaring leert dat er met eenvoudige ingrepen vaak veel mogelijk is. Mocht je bedrijf niet voorzien zijn van een invalidetoilet dan kan de leerling hiervoor gebruik maken van de faciliteiten op het onderwijscentrum aan de Hengeveldweg. Een ander bijkomend voordeel van een stageplek dicht bij de school, is dat de leerling gebruik kan blijven maken van het leerlingenvervoer en er geen grote vervoerswijzigingen nodig zijn.

Is jouw bedrijf gevestigd op bedrijventerrein Oosterenk of Vrolijkheid, zie jij mogelijkheden binnen jouw bedrijf/organisatie en kun je een stageplek aanbieden aan (een van) deze leerlingen? Of sta je ervoor open, maar wil je eerst kennismaken? Neem dan contact op met Janjaap de Vries, trajectbegeleider Onderwijscentrum De Twijn (via jj.devries@ooz.nl, of via 06 – 83182080). Door het bieden van een stageplek kun je de leerlingen een prachtige werkervaring meegeven en hun kansen vergroten om volwaardig mee te doen op de arbeidsmarkt en in de samenleving.

Ga voor meer informatie naar: https://detwijn.nl/de-zoektocht-naar-een-stage-als-je-rolstoelafhankelijk-bent/