In gesprek met ons nieuwe lid… Aalstzorg!

In gesprek met ons nieuwe lid… Aalstzorg!

Ondernemersvereniging OVB is er voor ondernemers, ondernemingen en instellingen van het bedrijventerrein Oosterenk, Vrolijkheid en Berkum in Zwolle. Wij verbinden netwerken en waken over het ondernemersklimaat. Daarnaast organiseren wij verschillende netwerkbijeenkomsten en geven we onze leden graag een podium, zowel offline als online.

Wij verwelkomen dan ook graag Aalstzorg als nieuw lid van onze ondernemersvereniging. Om de organisatie voor te stellen zijn wij het gesprek aangegaan met Quinten van Aalst, operationeel manager bij Aalstzorg.

Over Aalstzorg
Aalstzorg is een organisatie met meerdere fysiotherapiepraktijken in Zwolle en Kampen. Zij zijn gespecialiseerd in algemene fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie en fysiotherapie voor ouderen. Hun missie is om mensen verder te helpen door ze in beweging te brengen én te houden. Door middel van een servicegerichte benadering en gespecialiseerde zorg zijn zij in staat om dichtbij klanten en partners te staan. Momenteel bestaat het team uit 15 collega’s verdeeld over 4 locaties in Zwolle en een locatie in Kampen.

Quinten van Aalst vertelt ons dat Aalstzorg bezig is met plannen voor de toekomst. “Op dit moment zijn wij in transitie om naast vraag-gestuurde zorg, ook preventieve zorg actiever aan te bieden in de omgeving. Dit doen wij nu al door bijvoorbeeld groepstrainingen aan te bieden, in een rustige en vertrouwde omgeving, onder begeleiding van een personal trainer. Dit willen wij echter breder gaan trekken. Denk hierbij aan preventieve screenings op het gebied van valpreventie, training/voorlichting op de werkvloer m.b.t. zithoudingen, en samenwerken met andere zorgaanbieders om mensen actief te kunnen bijstaan bij (beginnende) klachten”, aldus Quinten.

Vitaliteit en duurzaamheid staan centraal
Als praktijk voor fysiotherapie zijn de waarden vitaliteit en duurzaamheid van groot belang, net zoals bij Ondernemersvereniging OVB. Naast het feit dat zij de directe effecten van vitale en duurzame organisaties kunnen zien binnen hun patiëntpopulatie, is het voor Aalstzorg ook belangrijk om dit na te blijven streven. Quinten: ‘’Aangezien het vak fysiotherapie momenteel onder druk staat, is de organisatie samen met collega’s opzoek naar oplossingen en mogelijkheden om het beroep van fysiotherapeut weer vitaal en duurzaam te maken.’’

Lidmaatschap bij Ondernemersvereniging OVB
De reden voor het lidmaatschap bij Ondernemersvereniging OVB is vooral om connecties te leggen met andere ondernemers in de regio. Quinten vertelt: “Contact leggen met andere organisaties in de omgeving is naast dat het leuk is, ook een mooie kans om van elkaar te leren. Zo kan een persoon, werkzaam in een andere branche, juist een interessante kijk hebben op een ontwikkeling binnen onze branche.”

Namens het bestuur van Ondernemersvereniging OVB heten wij Aalstzorg nogmaals van harte welkom. We kijken er naar uit om elkaar te zien en te spreken tijdens één van onze netwerkbijeenkomsten.